face reader

Paul Ekman

Paul Ekman a fost licențiat la Universitatea din Chicago și la Universitatea din New York. A primit doctoratul în psihologia clinică de la Universitatea Adelphi (1958), după un stagiu de un an la Langley Porter.

Paul Ekman

După doi ani ca ofițer de psihologie clinică în armata americană, sa întors la Langley Porter unde a lucrat între anii 1960 și 2004. Cercetarea sa despre expresia facială și mișcarea corpului a început în 1954, ca subiect al tezei de masterat în 1955, publicarea în 1957. În activitatea sa timpurie, abordarea lui față de comportamentul nonverbal a arătat pregătirea sa în personalitate. În decursul următorului deceniu, un accent social-psihologic și intercultural a caracterizat activitatea sa, cu un interes tot mai mare pentru un cadru de referință evolutiv și semiotic. În plus față de cercetarea fundamentală a emoției și a expresiei sale, el a studiat, în ultimii treizeci de ani, înșelăciunea.

În prezent, este fondatorul și președintele grupului Paul Ekman, LLC (PEG), o companie care produce instrumente de formare relevante pentru abilitățile emoționale și inițiază noi cercetări relevante pentru securitatea națională și aplicarea legii.

El a înființat Paul Ekman International PLC sub licență pentru a crea o rețea de centre de distribuție cu licență din întreaga lume pentru a face munca mai accesibilă.

AWARDS AND HONOURS:

– 1983 Facultatea de Cercetare, Universitatea din California, San Francisco
– 1991 Premiul Distinsiunilor științifice de Distribuție – cel mai mare premiu al Asociației Psihologice Americane pentru cercetarea de bază
– 1994 Doctor Honorary of Humane Letters, Universitatea din Chicago
– 1998 Premiul William James Fellow, acordat de Societatea Americană de Psihologie
– 2001 Numit de Asociația Americană de Psihologie ca fiind unul dintre cei mai influenți psihologi ai secolului XX bazat pe publicații, citări și premii
– 2008 Doctor Honorary of Humane Letters, Universitatea Adelphi
– Gradul de onoare 2011, Universitatea Lund, Suedia.
– 2008-2011: consilier științific al dramei FOX / Sky „Lie to Me” bazat pe munca sa / experiența
– 2009 TIME Magazine Top 100 cele mai influente oameni ale anului.