Atlasul emoțiilor este cel mai recent proiect Paul Ekman Group

14 dec. 2018

Dr. Eve Ekman a colaborat cu tatăl său, dr. Paul Ekman și cu Dalai Lama, la proiectul „Atlas of Emotions”, bazat pe un sondaj de 248 de lideri cercetătorii emoției și consensul lor despre cinci emoții universale: bucurie, tristețe, dezgust, furie și frică. Dr Ekman își prezintă concluziile pe acest proiect revoluționar.

Atlasul emotiilor

Eve Ekman este un savant interdisciplinar, cercetător și antrenor în domeniul managementului stresului, empatiei, mindfulness-ului și al psihologiei sănătății, cu un background în aptitudinile clinice aplicate, incluzând șase ani în calitate de asistent medical medical la San Francisco General Hospital Emergency Department, și intervenția acută de criză a sănătății mintale pentru copii și adolescenți. Ekman a fost un membru al UC Berkeley Greater Good Science Center și este un consultant de evaluare a programelor de cercetare și de formare pentru școlile minte din Oakland și AtentaMente din Mexico City pentru a-și susține atenția în programele de formare în domeniul educației.

Ekman a fost antrenorul profesorilor de abilități de emoție pentru antrenamentul emoțional si a controlat atent, Cultivarea echilibrului emoțional, in ultimii patru ani. Și-a terminat Ph.D. în domeniul asistenței sociale, mai 2014. Studiul de disertație al lui Ekman, Inside Insight, care elaborează și evaluează un program de pregătire pilot pentru ofițerii de justiție juvenilă, este un studiu de intervenție cu metode mixte. Intervenția programului pilot de 16 ore a fost dezvoltată dintr-o analiză a locului de muncă și provocărilor de stres specifice acestor oameni care lucreaza in inchisorile unde sunt tinerii care au tulburari mari de comportament.

Programul pilot de două zile a inclus reglementarea emoțiilor, dezvoltarea empatiei profesionale durabile, practicile de meditație a atenției și reconectarea la motivație și semnificație în muncă.

Cu ocazia lansării acestui proiect, Paul Ekman a declarat:

Dalai Lama a spus că avem nevoie de o hartă pentru a ajunge în noua lume și am întrebat dacă aș putea crea o hartă a emoțiilor, pentru a înțelege mai bine emotiile noastre. Cu participarea fiicei mele, Dr. Eve Ekman, am creat un astfel de Atlas. Am numit-o Atlas pentru că conține mai mult de o hartă care ne permite să vedem caracteristicile emotiilor noastre care ar putea să nu fie evidente pentru noi. Sperăm că Atlasul, disponibil la atlasofemotions.com, va fi distractiv de folosit și oamenii se vor bucura de implicarea în acest proces. Explorarea atlasului poate spori înțelegerea de către oameni a acestei trăsături vitale în viața lor.

Sperăm că profesorii vor folosi Atlasul în sălile de clasă (ar trebui să fie utilizabili pentru persoanele de 9 ani + fără explicații) și că educatorii și terapeuții îl vor folosi cu clienții săi pentru a se înțelege mai bine. Cercetarea pentru a arăta beneficiile Atlasului emoțiilor așteaptă ca educatorii și oamenii de știință să facă acest lucru, vă rog să faceți acest lucru. Aș aprecia să vă aud gândurile despre Atlas.

Îți recomandăm

LIE TO ME seria de episoade este inspirată de descoperirile științifice ale lui dr. Paul Ekman, care poate citi indicii…

Acest articol a fost determinat de un comentariu făcut de unul dintre studenții noștri internaționali de diplomă de la sfârșitul…

Dr. Eve Ekman a colaborat cu tatăl său, dr. Paul Ekman și cu Dalai Lama, la proiectul „Atlas of Emotions”,…